Microsoft Dynamics 365 for Field Service – yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa huoltotöiden resursointia

Field+Service_thumb.jpg

Työtilausten hallinta, huoltosopimukset, laitteiden huoltohistoria sekä työtehtävien helppo ja tehokas resursointi. Microsoft Dynamics 365 for Field Service tarjoaa perusominaisuuksia huoltoliiketoiminnan kokonaisvaltaiseen hallintaan. Mutta miten ratkaisu tuo tehokkuutta juuri huoltotoimenpiteiden resursointiin?

Kuvittele kenttätyön näkymä, jossa kaikki kenttätyön resurssit näkyvät selkeästi, helposti hallinnoitavasti ja suodatettavasti yhdessä näkymässä. Dynamics 365 for Field Service tarjoaa entistä tehokkaamman työkalun huoltoliiketoiminnan resurssien optimointiin helppokäyttöisesti. Field Service -ratkaisu tarjoaa kokonaisvaltaisen paletin optimoinnin eri osa-alueita, joita voit hyödyntää huoltotöiden tehokkaaseen resursointiin. 

Osaamisen optimointi

Paranna kannattavuutta määrittämällä jokaiseen työhön automaattisesti henkilö, jolla on oikeat taidot kyseiseen työtehtävään ja jonka aikatauluun tapaaminen voidaan lisätä helposti. Jos esimerkiksi työtehtävään tarvitaan sähkötyökortti ja vaatimus on lisätty tehtävän tietoihin, ratkaisu ehdottaa työhön työntekijöitä, joilta kortti löytyy.

Aikataulujen optimointi

Kun huoltotyöntekijöiden keskuudesta on kartoitettu kaikki oikean osaamisen omaavat työntekijät, voidaan järjestelmässä helposti kartoittaa ne, joiden ajalliset resurssit vastaavat parhaiten työtehtävälle asetettuihin aikatauluihin ja eräpäiviin. Jos työtehtävä sopii lisäksi parhaiten työntekijän tehtävien sijainteihin, voidaan työtehtävä vetää resursointinäkymästä valitun henkilön kalenterinäkymään – jolloin se päivittyy myös valitulle työntekijälle.

eCraft_D365 Field Service _1.png

Reittioptimointi

Dynamics 365 Field Service tarjoaa ratkaisun reittioptimointiin laskemalla optimaaliset reitit työntekijöille. Ratkaisu voi ihmistä tehokkaammin ja nopeammin tarjota parhaat vaihtoehdot reiteille, vaikka työkalu ei tarjoakaan ainoaa oikeaa vastausta reiteistä. Näin huoltotyöntekijän aika voidaan optimoida mahdollisimman monen tilauksen toteuttamiseen.

eCraft_D365 Field Service _3.png

Oikeat tuotteet oikea-aikaisesti

Varastonhallinnallisesti Dynamics 365 for Field Service tuo tehokkuutta toimintaan mahdollistamalla vuosi- ja määräaikaishuoltoihin tarvittavien osien ja materiaalien tilaukset automaattisesti. Tuotteiden automaattinen tilaaminen edellyttää Supply Chain -toiminnon yhdistämistä ERP-ratkaisuun tilauksen toteuttamiseksi, mutta tilauksen käynnistyminen luodaan Field Service -ratkaisun puolelle.

Schedule Board luo yhtenäisen näkymän henkilöille, työtehtäville ja yrityksen resursseille

Schedule Board tarjoaa selkeän karttanäkymän siihen, missä yrityksen henkilöt menevät sekä mitä tehtäviä heillä on tällä hetkellä työn alla – sekä mitä tehtäviä ei ole vielä resursoitu kenellekään. Näkymästä voidaan tarkastella resurssien (kuten käytössä olevien ajoneuvojen) sekä työtehtävien tilannetta päivä- tai tuntitasolla. Lisäksi työtehtäviä voidaan suodattaa näkymästä erilaisten ehtojen avulla. Näkymässä voidaan myös suodattaa työntekijöitä osaamisen perusteella ja ns. drag-and-dropata yksittäinen työtehtävä osaksi valitun työntekijän kalenteria – jolloin kyseinen työntekijä saa ilmoituksen uudesta merkinnästä kalenteriinsa.

Hälytykset ja ensitoimenpiteet etänä IoT:n ansiosta

Azure IoT Suite yhdessä D365 Field Service ratkaisun kanssa auttaa yritystä välttämään turhat huoltokäynnit ja tekemään tarvittaessa ensimmäiset huoltotoimenpiteet etänä. Field Service -ratkaisun IoT-alerts -työkalu kaappaa laitteen lähettämän signaalin, jonka jälkeen Machine Learning eli koneoppiminen tulkitsee, pitääkö signaaliin reagoida. Tulkinnasta riippuen kohteen huoltoon pitää luoda suoraan työtilaus ja viedä se loppuun asti. Häiriöilmoitusta voidaan kuitenkin kokeilla korjata alkuun myös etänä esim. Reset- eli uudelleenkäynnistystoiminnolla. Usein laitteen sensoreiden nollaus voi paikata laitteistosta saadun poikkeavan merkinnän. Ellei ongelma korjaannu sensoreiden nollauksen yhteydessä, voi kyseessä olla nopeaakin reagointia kaipaava työtehtävä, joka aikataulutetaan sen mukaisesti.

eCraft_D365 Field Service _2.png

Remote Service

Remote Service -työkalu mahdollistaa etätuen hyödyntämisen Microsoft HoloLens-laseilla tai Android-puhelimella. Huoltotyöntekijä voi pyytää etäapua etäpisteestä Microsoft Teamsin avulla. Jos huoltotyöntekijällä on käytössään HoloLens-lasit, nähdään etäpisteellä samat asiat, jotka itse tekijä paikan päällä näkee ja huoltotyöntekijä voidaan ohjata tehokkaammin haasteiden läpi. Remote Service on usein tarpeen erityisesti silloin, jos huoltotoimenpiteeseen tarvitaan spesialistin tukea.

Voit lukea lisää AR- ja VR-ratkaisujen tarjoamista mahdollisuuksista artikkelista: AR ja VR – hololenssit huoltoliiketoiminnassa.

eCraft_Remote Assistance.png

 

Advanced Field Service by eCraft

Advanced Field Service by eCraft yhdistää kaiken keskellä toimivaan Dynamics 365 for Field Service -ratkaisuun myynnin ja asiakaspalvelun tärkeitä elementtejä Dynamics 365:n Customer Service ja Sales-integraatioiden ansiosta. Ratkaisu laajentaa myös Field Service -ratkaisun perusominaisuuksia Azure työkalujen kautta. Advanced Field Service koostuu Service Prediction, IoT hub, Resource Schedule Optimization, Teams, Remote Assist ja Fleet Management -kokonaisuuksista, joiden saumattoman ja yhtenäisen tiedonsiirron mahdollistaa kokonaisuuksien välissä kommunikaatiota palveleva Common Data Service.

Mutta mitä nämä kaikki termit ja ratkaisut tarkoittavat käytännössä? Asiantuntijamme kertovat sinulle mielellään lisää aiheesta >>

Vaikka D365 for Field Service tarjoaa jo itsessään Power BI -ratkaisun osana toimintaansa, Advanced Field Service -ratkaisussa Power BI -kokonaisuutta on laajennettu, jonka lisäksi kokonaisuus kattaa myös monitoroinnin ja etävalvonnan. Advanced Field Service by eCraft onkin tavallista kattavampi huoltoliiketoiminnan paketti, jolla pystyt rakentamaan kokonaisvaltaisen kokonaisuuden kenttäliiketoiminnan tueksi – ja optimoimaan huoltoliiketoiminnan resursseja entistäkin tehokkaammin.

 

Haluatko lisätietoja Microsoft Dynamics 365 for Field Service -ratkaisun tarjoamista mahdollisuuksista huoltoliiketoiminnalle? Ota meihin yhteyttä – autamme sinua mielellämme. Voit myös tutustua artikkelissa mainittujen ratkaisujen hyödyntämiseen käytännössä eCraftin uniikissa Situation Roomissa.