Syksyn Microsoft Dynamics 365 -julkistuksen uutuudet

/ Maria Heimonen
Microsoft Fall release_thumb.jpg

Uusia ja parannettuja ominaisuuksia tuodaan kaikkiin Dynamics 365-ratkaisuihin. Poimimme tulevalla syyskaudella käyttöön saatavia kiinnostavia uutuuksia ennakkokatsaukseen.

Dynamics 365 saa vuosittain kaksi isoa päivitys- ja kehityspakettia. Nämä julkistetaan kevätkaudelle ja syyskaudelle. Uudet ominaisuudet tulevat käyttöön vaiheittain noin puolen aikana, kunnes seuraava kehityspaketti taas julkaistaan.

Menneen kevätkauden Spring Release toi koko joukon uusia ominaisuuksia ja parannuksia Dynamics-tuoteperheeseen. Lue blogistamme lisää kevään uutuuksista, joihin kuuluu mm. koneälyä ja lisätyn todellisuuden (VR) sovelluksia.

Syksyn päivityspaketin sisältö julkistettiin 10. Kesäkuuta. Poimimme joukosta mielenkiintoisia nostoja. Luvassa on parannuksia kaikille Dynamics 365:n osa-alueille.

D365 for Marketing sisältää jo monipuoliset työkalut luoda visuaalisen ja helpon käyttöliittymän avulla monipolvisia markkinointikampanjoita, asiakasviestintää, asiakaskyselyjä ja laskeutumissivuja. Syyspäivitys tuo entistä helpomman tavan luoda sisältöjen a/b-testejä, automaatiopolkuja ja analytiikan suosittelemia kohdeyleisöjä. Lisäksi Dynamics saa kehittyneemmän version sähköpostisuorien ja uutiskirjeiden visuaaliseen suunnittelun sekä lähetyslistojen hallintaan. Onpa mukana myös ominaisuus, jolla voidaan hallita kampanjoiden usein tarvitsema organisaation sisäinen kommentointi- ja hyväksymiskierros suoraan Dynamicsissa.

Myynnin tuottavuutta tuetaan useilla pienillä laajennuksilla ja parantuneilla ominaisuuksilla. D365 for Salesin syysversio pitää sisällään mm. aiempaa paremman integroinnin myyjien suosiman LinkedIn Sales Navigatorin kanssa. Samoin paranevat ryhmätyöominaisuudet ja myynnin pipelinen hallinta- sekä räätälöintimahdollisuudet.

D365 for Customer Service kasvaa vauhdilla ja saa parannettuina ominaisuuksina aiempaa monipuolisemman asiakascasejen reititystyökalun sekä kehittyneempiä automaatiotoimintoja. Nykyaikaista omnichannel-ympäristöä tuetaan paremmilla integrointimahdollisuuksilla kolmansien osapuolien järjestelmiin. Käyttöön tulee myös chat-asiakaspalvelun, virtuaaliagenttien ja bottien hallinnointiin tarkoitettu työkalu. Lisäksi tuodaan mahdollisuus palvella asiakkaita yhä suositummaksi nousevassa Facebook Messengerissä.

Kenttätyön ja liikkuvan työn optimointiin tarkoitettu D365 for Field Service saa tuekseen lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen D365 Guides. Sen avulla esimerkiksi kenttätyötä tekevä asentaja voi seurata HoloLens –laseille heijastettua käyttö-, kokoamis- tai purkuohjetta samalla kun hän työskentelee vaikkapa vikaantuneen ilmanvaihtolaitteen korjaamiseksi. Guides tuo helpon tavan luoda näitä virtuaalisisältöjä.

Tekoälyominaisuuksia tulee D365 Sales Insightsiin ja muihin toimintoihin. Ydinajatuksena on tehdä koneälyn avulla asiakkuudenhallinnasta ja CRM-järjestelmään kirjautuvista tiedoista aktiivisia, toimintaan kehottavia ja ohjaavia elementtejä. Passiivinen tietovarasto muuttuu aktiiviseksi – eikä käyttäjän välttämättä tarvitse tehdä mitään, kun tekoäly kerää ja käsittelee tietoa hänen puolestaan.

  • Esimerkkejä koneälyn hyödyntämisestä on mm. auto capture –ominaisuus, jossa Dynamics kerää asiakkuuksiin liittyvää tietoa suoraan sähköposteista ja kalenterimerkinnöistä sekä osaa ehdottaa uuden kontaktin automaattista luomista niiden perusteella.

  • Aktiiviset next-best-actions -suositukset puolestaan ehdottavat myyjälle sopivia toimenpiteitä ja auttavat ylläpitämään riittävää yhteydenottofrekvenssiä asiakkaisiin. Assistenttitoiminto kerää ennen asiakastapaamista yhteenvedon kyseisen asiakkuuden viimeaikaisista tapahtumista ja asiakasta koskevista uutisista. 

  • Kiinnostava uutuus on koneoppimiseen perustuva conversation insights –toiminto. Halutessa Dynamics osaa nyt kuunnella (englanninkielistä) puhelua ja tunnistaa keskustelijan tunnetilan sekä automaattisesti poimia puheesta ne uudet tuotteet ja brändit, joista asiakas puhuu.

  • AI-pohjaista analytiikkaa on luvassa myös menestysreseptien löytämiseen: Myyjien toimintaa analysoimalla kone pyrkii löytämään parhaisiin myyntituloksiin johtavia toimintatapoja tai vaihtoehtoisesti tunnistamaan niitä toistuvia ongelmakohtia, jotka voivat olla syynä clousattujen kauppojen puutteeseen. Tekoäly hyödyntää analyysissään kaikkea CRM-järjestelmään tallentuvaa dataa.

 

Myynnin lisäksi myös asiakaspalvelu saa D365 for Customer Servicen päivittyessä lisää tekoälyä käyttöönsä. Microsoftin yhtenä tavoitteena on mahdollistaa ihmisten ja virtuaaliagenttien suorittaman asiakaspalvelun parempi integrointi toisiinsa. Bottipalvelijoita on jatkossa entistä helpompi luoda, ohjata ja optimoida D365 Virtual Agent -työkalulla.

Myös muut Dynamics-perheen sovellukset, kuten D365 Talent, D365 Layout, D365 Product Visualize, D365 Fraud Protection, D365 Guides, D365 Retail ja D365 Project Service Automation saavat syyspäivityksessä tukun uusia tai laajennettuja ominaisuuksia. 

Microsoftin sivuilta voit ladata pdf-muodossa yksityiskohtaisen listan kaikista uusista syyskauden ominaisuuksista. Kolmesataasivuinen dokumentti antaa kattavan kuvan kehityskohteista, ominaisuuksista ja parannuksista.

 

Kaipaatko lisätietoja Dynamics-ratkaisuista tai julkistetuista uusista ominaisuuksista ja niiden hyödyntämisestä? Ota meihin yhteyttä – autamme sinua mielellämme!