Menestyspolkuja rakentamassa – eCraft Academy osaamisen kehittämiseen

/ Petra Peltopuro
eCraft Akatemia.jpg

Työntekijöidemme mahdollisuus oman osaamisensa jatkuvalle kehittämiselle on meille tärkeää. Sen lisäksi, että se auttaa meitä tarjoamaan parhaan mahdollisen asiantuntijapalvelun asiakkaillemme aina ajantasaisella osaamisella, on se arvokas mahdollisuus myös työntekijöillemme. Oma osaamispolku luo eCraftilaisille selkeät tavoitteet siitä, miten omaa asiantuntijuutta voi syventää ja miten haastaa itseään jatkuvasti.

Meillä eCraftilla toiminnan jatkuva kehittäminen mm. henkilöstötyytyväisyyskyselyn pohjalta on erittäin tärkeässä asemassa. Kun kyselyssä nousi pari vuotta sitten esiin tarve ratkaista osaamisen kehittäminen järkevästi ja hallitusti, tartuimme heti tuumasta toimeen. Lopputuloksena syntyi eCraft Academy, jonka avulla työntekijämme voivat rakentaa omat osaamispolkunsa asiantuntijuuden jatkuvaan kasvattamiseen sekä kiinnostavien uusien haasteiden löytämiseen meillä talon sisällä.

Henkilöstömme tarpeisiin suunnitellut kurssivalikoimat

eCraft Academyn -koulutusaiheet valitaan sen mukaan, mitä tarpeita ja toiveita nousee esille. Ennen ensimmäisten Academy-kurssien toteutusta kävimme kaikkien tiimien toiveet läpi ja päätimme lopulliset kurssit yhdessä tiiminvetäjien kanssa luodaksemme mahdollisimman henkilöstölähtöiset koulutuskokonaisuudet, jotka sopivat myös kasvu- ja kehitystavoitteisiimme.

Laaja valikoima eri koulutusvaihtoehtoja

Pääasiassa kurssimme ovat kaikille työntekijöillemme avoimia. Keskustelu esimiehen kanssa kullekin sopivista kursseista tukee työntekijän oman osaamispolun rakentamista ja seuraamista.

Koulutuksien aiheet vaihtelevat paljon henkilöstömme tarpeiden mukaan. Olemme esimerkiksi viime aikoina järjestäneet useampia talouskoulutuksia, joita henkilöstömme on toivonut tavallista enemmän. Järjestimme lisäksi ITIL-koulutuksen vastaamaan alamme muuttuviin tarpeisiin – ITIL on kokoelma IT-palveluiden hallintaan ja tuottamiseen liittyviä parhaita käytäntöjä.

Jatkuviin koulutusaiheisiimme kuuluu kursseja muun muassa asiakasviestinnästä, palvelumuotoilusta ja myynnin sparrailusta. Järjestämme jatkuvasti myös sertifiointikoulutuksia henkilöstömme keskuudessa.

Koulutusrunko suunniteltiin NewCrafters-ohjelman tarpeiden ympärille

Maaliskuussa meillä aloitti 15 uutta innokasta eCraftilaista NewCrafters-traineeohjelmassa. Rakensimmekin kevään koulutuskokonaisuuden siten, että se tarjoaa kattavan pohjan kaikille uusille eCraftilaisille. Koulutuksella pyritään antamaan monipuolinen kuva IT-alasta ja tulevasta työstä sekä hyvät eväät kehittyä IT-alalla.

Hyödynnämme usein Academyssa omia rautaisia asiantuntijoitamme yhteisten workshop-koulutusten vetäjinä, jolloin pääsemme myös vahvistamaan omaa työkulttuuriamme ja tapaamme toimia.

Koulutuksia voi olla vetämässä useampikin asiantuntija, jolloin aiheeseen saadaan erilaisia näkökulmia ja voidaan hyödyntää erilaisia kokemuksia. Käytännön harjoitusten ja keskustelujen myötä asioita joutuu pohtimaan ja miettimään yhdessä, millainen on meidän, eCraftin, oma tapa tehdä asioita.

Haluatko lisätietoja eCraftista työpaikkana? Oletko kiinnostunut liittymään alati kasvavaan asiantuntijajoukkoomme? Käy lukemassa lisätietoja eCraftilaisista ja katso avoimet paikat Ura-sivuiltamme!