eCraft taas maailmankärkeä - rohmusi kaksi voittoa Microsoftin maailmanlaajuisessa Partner of the Year -kilpailussa

/ Maria Heimonen
eCraft-partner-of-the-year.jpg

Suomalainen IT- ja konsultointiyhtiö eCraft palkittiin kahdella pokaalilla Microsoftin maailmanlaajuisessa Partner of the Year -kilpailussa. eCraft valittiin vuoden digitalisaatiokumppaniksi Suomessa ja yritys sijoittui myös toiseksi globaalissa kategoriassa edelläkävijyydestä kenttätyöhön ja ennakoivaan huoltoon liittyvissä liiketoimintasovelluksissa. Maailmanlaajuiseen kilpailuun osallistui yli 2 900 kumppania 115 eri maasta. Kyseessä on merkittävä hatunnosto suomalaisyrityksen kovalle osaamistasolle globaalisti.

eCraft palkittiin Microsoftin maailmanlaajuisessa Partner of the Year -kilpailussa kovasta osaamisesta kenttätyön ohjaukseen ja Dynamics 365 for Field Service -ratkaisuun liittyen. Yhtiö tuli hopeasijalle kisassa, johon osallistui yli 2 900 kumppania 115 eri maasta. Lisäksi yritys valittiin vuoden digitalisaatiokumppaniksi Suomessa. Microsoft Partner of the Year Awards jakaa tunnustusta Microsoft-kumppaneille, jotka ovat kehittäneet ja toimittaneet erinomaisia Microsoft-pohjaisia liiketoimintaratkaisuja.

Microsoft korosti perusteluissaan eCraftin olevan Suomen suurin Dynamics 365 -palveluiden tuottaja, joka tarjoaa kaikkia Microsoftin teknologioita. Vahvan liiketoimintaosaamisen lisäksi eCraft hyödyntää modernia pilvialustaa monipuolisesti, minkä ansiosta digitalisaatiohankkeet siirtyvät todelliseksi liiketoimintahyödyksi asiakkaille:

eCraft on tuonut parhaiten suomalaisille asiakkaille käytäntöön Microsoftin digitalisaatiolupauksen erityisesti palvelutoimialalle ja teollisuusyritysten palveluliiketoimintaan sekä asennuskannan hoitoon. eCraftin asiakasratkaisuissa on yhdistetty ketterällä tavalla analytiikka, IOT, mobiili käytettävyys sekä toiminnanohjaaminen ja asiakkuudenhallinta, Dynamics 365 ja Azure -palvelut. Otettu siis kaikki irti modernista digitalisaation pilvialustasta. On todella hienoa nähdä kun Microsoftin strategiakalvot muuttuvat oikeaksi liiketoimintahyödyksi! ”, Jani Liukkonen, Partner Executive, Microsoft.

eCraft on panostanut viime vuosina merkittävästi kenttä- ja huoltoliiketoiminnan sekä valmistavan teollisuuden ratkaisuihin ja kasvattanut Microsoft Dynamics 365 -liiketoimintaansa. Yhtiö on samalla investoinut myös omaan tuotekehitykseen, pääasiassa helppokäyttöisiin ja kenttätyötä tehostaviin kenttätyöntekijän sovelluksiin sekä tekoälyä ja IoT:tä hyödyntäviin ennakoivan huollon ratkaisuihin.

“Uudet teknologiat kuten IoT, tekoäly ja koneoppiminen mullistavat asiakkaidemme toimialoja ja muuttavat bisneksien toimintalogiikkaa – me eCraftilla toimimme tämän muutoksen ytimessä digitalisoiden asiakkaidemme liiketoimintaprosesseja ja luoden mahdollisuuksia kokonaan uudelle liiketoiminnalle. Töitä on painettu kovaa koko viime vuosi ja haluankin omistaa nämä kaksi upeaa Microsoftin tunnustusta – vuoden digitalisaatiokumppani sekä globaali finalisti Partner of the Year Dynamics 365 for Field Service -kategoriassa – meidän maailmanluokan konsulteille ja devaajille, joiden ansiota nämä voitot ovat. Onhan se nyt helkutin hienoa, että meidät tunnistetaan globaalistikin maailman kärkeen kenttätyön ratkaisuihin ja ennakoivaan huoltoon liittyen”, eCraftin toimitusjohtaja Ville Hemmilä iloitsee.


Case Normet: Lisäarvopalveluita, ennakointia ja globaalia etähuoltoa

eCraft toi esille kilpailuhakemuksessaan Normetille toteutetun globaalin kenttätyön ratkaisun. Normet halusi digitalisoida liiketoimintansa ja luoda lisää arvoa asiakkailleen uusilla työskentelymalleilla. Normet on kansainvälinen teknologia- ja palveluyhtiö kaivosteollisuuden ja tunnelointityön alalla. eCraft valittiin vision toteuttajaksi teknisenä alustanaan Dynamics 365, johon on lisäksi yhdistetty eCraftin rakentamia sovelluksia.

“Asiakkaamme saavat digitalisoinnin avulla merkittäviä liiketoimintahyötyjä. Takaamme kaivos- ja tunnelointihankkeisiin enemmän luotettavuutta, käytettävyyttä ja paremman ennakoitavuuden,” sanoo Mikko Immonen, Senior Vice President, Service Business, Normet.

Normet toimii 28 maassa teki viime vuonna kasvuhypyn yli 300 miljoonan euron liikevaihtoon. Tarkoituksena on nyt kiihdyttää kasvua entisestään.

Avainasemassa on muutos yhä palveluvetoisemmaksi yhtiöksi. Tulevaisuuden Normet myy laitteiden lisäksi käytettävyyttä palveluna – kattaen laiteiston, teknologian, ylläpidon ja huollon. Normetin asiakas saa nopeampaa ja laadukkaampaa palvelua. Normet puolestaan voi tarjota uusia palveluita, kuten mallia, jossa asiakas maksaa vain käyttötunneista, Normetin huolehtiessa kaikesta muusta. Uudet digitaaliset ratkaisut auttavat myös edistämään työturvallisuutta kaivoksissa ja tunnelityömailla -  Normetille tämä on sydämenasia ja äärimmäisen tärkeä osa vastuullista toimintaa.

Haluamme varmistaa tulevan kasvun panostamalla ketterään teknologia-alustaan sekä uudenlaiseen liiketoimintamalliin
— Mikko Immonen tiivistää Normetin ja eCraftin hankkeen tavoitteet.

”Kumppanimme ovat avainasemassa, mitä tulee asiakkaidemme liiketoimintaa muovaaviin ratkaisuihin, ja tämän vuoden voittajat edustavat kumppaneidemme kärkikaartia maailmassa”, tiivistää Gavriella Schuster, Corporate Vice President, One Commercial Partner, Microsoft Corporation. ”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tunnustaa eCraftin finalistiksi Microsoft Partner of the Year 2019 Dynamics 365 for Field Service -kategoriassa”, hän jatkaa.  

Torilla tavataan!

Voit lukea Microsoft Suomen tiedotteen täältä. Globaali tiedote taasen löytyy täältä.

eCraft Oy Ab on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt yritys, jonka palvelut kattavat niin yrityksen toiminnanohjauksen, asiakkuudenhallinnan, analytiikan ja raportoinnin sekä sovelluskehityksen ja infrapalvelut. eCraftilla työskentelee 280 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia sekä dataosaaminen. Yritys on Suomen suurin Microsoft Dynamics –toimittaja sekä johtava Adaptive- ja Qlik-konsultointitalo. Haluamme olla paitsi asiakkaidemme tulevaisuuden bisneksen mahdollistaja, mutta myös työpaikka, jossa panostetaan ihmisten osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin. eCraftilaisia työskentelee toimipisteissä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Vaasassa, Turussa ja Malmössä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2018 oli 31,7 miljoonaa euroa.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Ville Hemmilä, toimitusjohtaja

eCraft Oy Ab

Puh. 040 069 5345

ville.hemmila@ecraft.com