Tekoälyllä tehoa myyntiprosessiin

/ Petri Räsänen
Tekoälyllä tehoa_thumb.jpg

Tekoäly tuo tehokkuutta myyntiprosessiin tarjoamalla myyjille mahdollisuuden käyttää asiantuntijuutta ja aikaansa entistä arvokkaampien prospektien tunnistamiseen ja kontaktointiin. Tekoälyn ja tehostamisen suhteesta puhutaan nykyisin lähes kaikkialla, mutta myynnissä sen hyödyntämiseen on olemassa jo valmiit työkalut Microsoft Dynamics AI for Sales -ratkaisun muodossa.

Tuomalla tekoälyn osaksi myyntiprosessiasi, saat helpotettua myyntiputken läpivientiä kolmella merkittävällä tavalla:

  1. Tekoäly auttaa pisteyttämään lupaavimmat prospektit

  2. Tekoäly arvioi kaupan läpiviennin todennäköisyyden yrityksenne historiadatan pohjalta

  3. Tekoäly auttaa priorisoimaan seuraavia toimenpiteitä yrityksenne ja prospektin välistä suhdetta analysoimalla

Ennakoiva liidien pisteytys auttaa tunnistamaan lupaavimmat prospektit

Millainen on ihanneasiakkaanne? Millaisia ominaisuuksia kohderyhmänne jäseniltä löytyy? Löytyykö yrityksenne ja prospektin väliltä verkostoja, joita voisitte hyödyntää?

Microsoft Dynamics AI for Sales mahdollistaa pisteytyssääntöjen opettamisen tekoälylle, joka analysoi kaikkia uusia kontakteja ihanneasiakkuutenne näkökannalta. Tekoäly käsittelee kontaktitiedon ja olemassa olevat verkostot ja tarjoaa myynnille kontaktoitavaksi suoraan yrityksen oman määritelmän pohjalta kannattavimpia prospekteja sekä mahdollisia verkostoja, joita prospektin kontaktoinnissa ja vakuuttamisessa voi hyödyntää. Jos kontakti esimerkiksi tuntee jonkun työkavereistasi, saattaa AI ehdottaa sinua hyödyntämään tätä yhteyttä liidin lähestymisessä.

Yrityksenne myyntihistoriaan perustavaa prospektien myyntipotentiaalin arviointia

Millaiset prospektit on käännetty yrityksessänne perinteisesti kaupoiksi? Entä millaisissa asiakkuuksissa kauppahistorianne on ollut perinteisesti punaisen puolella?

Yrityksen kannalta tärkeän opportunityn eli myyntimahdollisuuden jumiutuminen myyntiputkeen tai tippuminen suoraan sen ulkopuolelle on yksi myynnin merkittävistä haasteista. Jos myynnille ei ole tarjolla helppoja keinoja tulosten kannalta potentiaalisimpien prospektien tunnistamiseen, tuhlaantuu myynnin aikaa jatkuvaan manuaaliseen läpikäyntiin ja pisteytykseen – aikaa, joka on aina suoraan pois itse myyntityöstä.

AI for Sales mahdollistaa myyntipotentiaalin ennustamisen yrityksenne historiadatan pohjalta. Tekoäly analysoi ja tunnistaa yrityksenne myyntihistorian valossa potentiaalisimmat kontaktit ja ohjaa ne myyntiputkessa suoraan myyjille käsiteltäväksi, jonka ansiosta myynti voi reagoida opportunityn tarpeisiin reaaliaikaisemmin. Tämän ansiosta myyntimahdollisuudet eivät pääse menemään kiireistenkään myyjien ohi.  

Huom! Yrityksen historiadatan pohjalta ennustaminen vaatii noin tuhat kontaktia, jotka on suljettu joko hävityksi tai voitetuksi kaupaksi.

Suhdeanalyysi auttaa priorisoimaan seuraavia toimenpiteitä

Dynamics AI for Sales -ratkaisun Opportunity-työkalu analysoi, miten hyvät välit yrityksellänne on potentiaalisten asiakkaidenne kanssa. AI laskee suhteen arvoa ja potentiaalisuutta automaattisesti erilaisten muuttujien, kuten viimeisimmän yhteydenoton pohjalta. Sen avulla myynti voi arvioida, milloin on tärkeää tehdä toimenpiteitä suhteen ylläpitämiseksi ja milloin prospektin kannattavuus ja suhde yritykseenne on laskenut niin alas, että se kannattaa mieluummin palauttaa takaisin markkinoinnin hoivaan.

 

Haluatko lisätietoja myyntityön tehostamisesta tekoälyn avulla ja Microsoft Dynamics 365 AI for Sales -ratkaisusta? Ota meihin yhteyttä - asiantuntijamme auttavat sinua mielellään! HUOM! Järjestämme aiheesta myös syksyllä webinaarin, joten sinun kannattaa pitää tapahtumakalenteriamme silmällä, ilmoitamme webinaarien tarkat aikataulut syksyllä!