NewCrafters-koulutusohjelmalaisilla puoli vuotta takana – mitä heille kuuluu nyt?

/ Janika Fågel
NewCraftereita edustavat Markus (vas.), Juli-Ann, Sofia ja Markus. Haastattelemassa eCraftin rekrytoija Janika (oik.).

NewCraftereita edustavat Markus (vas.), Juli-Ann, Sofia ja Markus. Haastattelemassa eCraftin rekrytoija Janika (oik.).

eCraftin kevättalvella trainee-ohjelmassa aloittaneet NewCrafterit kertovat kuulumisiaan ja kokemuksiaan työskentelystä yhdessä Suomen IT-alan edelläkävijäyrityksessä. Puolen vuoden aikana NewCrafterit ovat tutustuneet ja kouluttautuneet IT-maailmaan sekä levittäytyneet työskentelemään eCraftin eri bisnesyksiköissä. Mukavaa yhteistä aikaa on vietetty niin työssä kuin työn ulkopuolellakin.


Katso live-video NewCrafters-haastattelusta tästä.

Nopeasti oikeisiin projekteihin

”Yllätyin positiivisesti sen suhteen, mitä odotin! Yhteistä tekemistä täällä on tosi paljon ja nopeasti päästiin oikeisiin projekteihin ja asiakastöihin,” kertoo Markus Ruuskanen tyytyväisenä eCraftin NewCrafters trainee-ohjelmasta ja kokemuksistaan.

”Vaikka kouluttautuminen IT-alalle ja työskentely erityisesti konsulttibisneksessä vaatii itsenäistä ja proaktiivista otetta jatkuvasti, teemme todella paljon töitä yhdessä”, hän jatkaa. Markus on sukeltanut mukaan eCraftin CRM-tiimiin ja työskentelee konsulttina mukana asiakasprojekteissa.


Työtehtävät kiinnostuksen ja kykyjen mukaan

Juli-Ann Rikkonen tuli eCraftille projektipäälliköksi NewCrafters-koulutusohjelman mukana. ”Olin tehnyt vastaavantyyppisiä töitä myös aiemmassa työpaikassani, mutta en IT-alalla.”

”Lyhyen ajan kuluttua uskalsin avata suuni ja kertoa, mitä oikeasti olin unelmoinut pääseväni tekemään”, nauraa Juli-Ann ja jatkaa: ”Nyt olen siellä, mihin halusinkin eli UX-tiimissä tekemässä käyttöliittymien suunnittelua ja parantamassa asiakkaiden järjestelmien käytettävyyttä.” Juli-Ann kertoo, että innostavinta työssä ovat mielenkiintoiset projektit ja asiakkaat täysin eri toimialoilta.

eCraftilla on NewCraftereiden mielestä hyvää erityisesti se, että ihmisiä ei lokeroida mihinkään, vaan on mahdollista siirtyä eri tehtäviin omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan.

eCraftilla rekrytointeja hoitavan Janika Fågelin mielestä on myös yrityksenkin etujen mukaista, että kukin pääsee käyttämään kykyjään ja osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla. eCraftilla tuetaan työntekijöiden jatkuvaa kouluttautumista ja urasuunnittelua – eCraft Academy -kursseja järjestetään pitkin vuotta eri aiheisiin liittyen ja niihin on mahdollista jokaisen työntekijän osallistua. Oma työ pysyy mielekkäänä, kun on mahdollista laajentaa osaamistaan.


Työyhteisössä avoin, tiedon jakamisen kulttuuri - iloisesti autetaan

NewCrafter Sofia Evävaara kuvailee eCraftin työilmapiiriä avoimeksi: ”Keneltä vain voi kysyä mitä vain, ja aina kaikki ovat iloisesti auttamassa. Ei tarvitse pelätä nykäistä hihasta. Töitä tehdään muutenkin paljon yhdessä, mutta jos joku työskentelee jonakin päivänä etänä, niin Teams-järjestelmällä voi aina ottaa yhteyttä ja keskustella.”

CRM-konsultin töihin keskittynyt Sofia jatkaa, että vastuuta saa niin paljon kuin haluaa ja työkavereihin luotetaan.

Janika vahvistaa asian ja kertoo samalla, että koska eCraftin henkilöstömäärä on kasvanut huimasti viimeisten vuosien aikana ja kasvaa koko ajan, työntekijät ovat tottuneet siihen, että aina on joku uusi, joka on aloittanut vähän aikaa sitten. Työkavereita autetaan aina tarvittaessa, eikä kukaan jää yksin hakkaamaan päätä seinään.

Janika lisää, että eCraftilla työskentely on suhteellisen itsenäistä ja vapaata mm. työaikojen ja etätyöskentelyn puitteissa, mutta vastuuta kannetaan ja asiakkaille pyritään aina tekemään erinomaista työtä.


”Tämä on tuntunut tosi omalta”

NewCrafter-ohjelman kautta Dynamics 365 Business Central -järjestelmän konsultiksi siirtynyt Markus Ylönen jatkaa kertomista eCraftin kulttuurista ja ilmapiiristä.

eCraftilaisilla on paljon työn ulkopuolista yhteistä toimintaa, kuten erilaisia urheilujuttuja, tapahtumia ja bileitä. Trainee-ohjelman aikaiseen puoleen vuoteen on sopinut mm. viikottaiset säbä- ja futisvuorot, LANit, eCraftin 20-vuotisjuhlat sekä tietysti NewCraftereiden valmistujaisbileet. Ja paljon muutakin.

”Kaikki tämä on tuntunut tosi omalta, varsinkin kun itsellä on teekkaritausta”, kertoo Markus. Työkavereihin tutustuu vielä paremmin, kun lähtee aktiivisesti mukaan ja osallistuu työn ulkopuoliseen toimintaan. Kaikille löytyy jotakin, kun niin monenlaista aktiviteettia järjestetään.

Newcrafterit juhlistivat valmistumistaan kesäkuussa.

Newcrafterit juhlistivat valmistumistaan kesäkuussa.

Jos ura sykkivässä IT-maailmassa kiinnostaa, hae mukaan NewCrafters-koulutusohjelmaan

NewCrafters trainee-ohjelma on järjestetty vuosittain jo usean vuoden ajan. Ohjelma on erinomainen väylä työelämään IT-alalla. Suurin osa NewCrafters-ohjelmassa aloittaneista päätyy vakituiseen työsuhteeseen eCraftille.

NewCrafterit suosittelevat ohjelmaan hakemista, jos IT-ala ja ”digiloikka” kiinnostavat. “Pitää vain olla rohkea ja uskaltaa hypätä tuntemattomaan. Hetkellisesti omalta mukavuusalueelta poistuminen kannattaa”, sanoo Juli-Ann.

Koulutusohjelma sopii IT-alaa jo tunteville, mutta myös vastavalmistuneille. Lisäksi ohjelma sopii eri alojen kokeneille ammattilaisille, joiden sydän sykkii uudelle alalle IT:n pariin.

NewCraftereiden joukossa onkin nähty mm. risk management -konsultti, pitkän uran logistiikka-alalla tehnyt ostopäällikkö, rakennusteollisuudessa työskennellyt ammattilainen, opettajan koulutuksen ja useiden vuosien työn kasvatuksen parissa tehnyt, kosmetologi, nk. koulun penkiltä tullut ja monia muita huipputyyppejä erilaisin taustoin. Yhteistä heillä kuitenkin oli palava halu IT-alalle ja dynaamiseen työyhteisöön eCraftille.

Uskalla vaihtaa, älä tyydy!

NewCrafterit antavat hyvän vinkin niille, jotka opiskelevat: ”eCraft on mukana monen oppilaitoksen rekrytapahtumissa ja urailloissa, joten niihin kannattaa mennä moikkaamaan ja tutustumaan eCraftilaisiin ja kyselemään yrityksestä lisää.”

Huipputärkeänä kaikki pitävät sitä, että eCraftilla saa ja pitää olla oma itsensä. ”Kaikki me ollaan erilaisia, mutta jotain samaa meissä on. Ollaan vähän hulluja ehkä”, he nauravat.

Aina kannattaa uskaltaa mennä kohti omaa kiinnostustaan, eikä tyytyä sen hetkiseen tilanteeseen, jos uudet asiat motivoivat. Monipuolinen kokemus antaa perspektiiviä asioihin – myös IT-alalla.

”IT-alalla pitää pystyä omaksumaan nopeasti uusia asioita”, summaavat NewCrafterit lopuksi.

Oletko kiinnostunut työskentelystä eCraftilla? Jos olet, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi sekä perustele, miksi haluat tulla meille töihin. Ota myös meistä selvää ja kysele lisää jos joku mietityttää. Uusi NewCrafters trainee-ohjelma on tulossa jälleen ensi vuonna – pysy kuulolla!