eCraft goes Down Under – uusi etätoimisto rakentuu talveksi Australian lämpöön

ecraft_australia.jpg

Viime vuonna eCraftilla lähdettiin rakentamaan etätoimistokonseptia, jonka avulla talven pimeyttä pääsee pakoon vuosittain vaihtuvaan kohteeseen. Viime vuonna kohteena siinsi aurinkoinen Thaimaa, mutta tänä vuonna talven kylmyyttä lähdetään selättämään monen unelmakohteeseen Australian Perthiin.

Talvi Australian lämmössä

 

Moni haaveilee viettävänsä Suomen talvesta ainakin osan etelän lämmössä. eCraftin vuosittainen etäkonttori tähtää tämän unelman toteuttamiseen. Viime vuonna noin 40 eCraftilaista hyödynsi Bangkokin etätoimistoa, joten konseptin jatkaminen sai paljon kannatusta. Kun eCraftin konsultti ja projektipäällikkö kertoivat haaveestaan ottaa pieni irtiotto Australian lämmössä ei tämä tietenkään tarkoittanut työsuhteen loppumista vaan siisteintä etäkonttoria ikinä!! Tuumasta toimeen ja ensi tammikuussa eCraftin etäkonttori avaa ovensa innokkaille eCraftilaisille Australian Perthissä.

Australian konttori on auki kolme kuukautta tammikuusta maaliskuun 2020 loppuun. Tänä aikana niin eCraftilaiset kuin heidän perheensä ovat tervetulleita työskentelemään Australiasta käsin. Aikaero Suomen ja Länsi-Australian välillä on 6 tuntia, joten pääasiassa toimistolla työskennellään puolesta päivästä iltaan, jotta yhteistä aikaa Suomen kanssa saadaan noin 4 tuntia päivässä. Muuten työskentely ei eroa normaalista etätyöstä, eCraftilla työtä on aina saanut tehdä paikasta riippumatta.

Toki ympäristö työpäivän jälkeen eroaakin sitten aika tavalla Suomen talven harmaudesta: Australian 4. suurimmassa kaupungissa aikaa voi viettää city-elämän lisäksi muun muassa alueen upeilla rannoilla surffaten tai läheisissä kansallispuistoissa vaeltaen. Elämänlaadultaan Perth on rankattu maailman kärkikaupunkien joukkoon.

 

Toimistoa lähtee perustamaan kaksi eCraftilaista

 

Toimistoa pystyttämään lähtee eCraftin projektipäällikkö Sanni sekä CRM-konsultti Salla. Kummallakin on jo pitkään ollut haaveena päästä kokemaan pätkä elämää ulkomailta käsin ja eCraftilla tämä ei toki tarkoita taukoa työsuhteesta.

Sanni jatkaa Australiasta käsin projarin duunia koordinoiden joitakin uusprojekteja keskittyen kuitenkin nykyasiakkaiden jatkokehityshankkeiden vetämiseen. Etäyhteyksien ja puhelimen avulla tiimiin on helppo pitää yhteyttä, mutta Sanni korostaa projektinhallintatyön ulkomailta käsin vaativan vieläkin tarkempaa aikatauluttamista ja speksaamista kuin koti-Suomessa. On myös oltava oma-aloitteinen ja itseohjautuva – vastuu työstä on vieläkin vahvemmin itsellä, kun oma esimies ja muu tiimi ovat toisella puolella maailmaa. ”Suunnitelmallisuus työssä korostuu, kun työskennellään eri aikavyöhykkeillä ja etänä”, Sanni painottaa.

Salla toimii CRM-konsulttina eCraftilla ja jatkaa tätä toimenkuvaa Australiassa. Työ tulee painottumaan kotimaata enemmän tukityöhön, mutta myös uusia projekteja tulee löytymään Sallan työlistalta. Yhteys ja tiedonvaihto Suomen tiimiin varmistetaan viikoittaisten tiimipalaverien lisäksi esimerkiksi päivittäisillä lyhyillä 1to1 -keskusteluilla jonkun CRM-tiimiläisen kanssa. Myös Salla korostaa olevansa varautunut siihen, että työ Australiasta vaatii jonkun verran joustavuutta työajoissa sekä itsenäistä tekemistä: ”En jää todellakaan pyörittelemään peukaloita, jos jossain asiassa tulee tänka på, vaan olen heti itse yhteydessä muuhun tiimiin Suomessa!”

Tarkoituksena on myös, että Salla ja Sanni voivat tehdä joitakin yhteisproggiksia Ausseista käsin.

Stay tuned for more –tulemme kertomaan Aussien konttorin kuulumisia lisää syksyn ja talven aikana!

Lähde mukaan?

 

Onko omassa duunissasi vastaavia mahdollisuuksia vai tarvotko loskassa läpi talven D-vitamiinin puutostilassa? Vielä ei ole liian myöhäistä hakea meille duuniin ja lähteä hiomaan rusketusta Australian lämpöön. Meillä on useita paikkoja auki, voit tsekata avoimet paikat täältä.