Nordic Regional Airlines

Microsoft NAV -ratkaisun käyttöönotto nosti lentoyhtiön taloushallinnon uudelle tasolle

Business Flow -ratkaisun käyttöönotto nosti lentoyhtiön taloushallinnon uudelle tasolle

Vuonna 1993 perustetun Nordic Regional Airlines Oy:n liiketoimintamalli muuttui toukokuussa 2015 lentoyhtiöstä tuotantoyhtiöksi. Muutoksen keskellä oli ratkaistava, miten lukuisat eri järjestelmät saadaan vastaamaan uuden liiketoimintamallin tarpeita. Microsoftin yhteistyökumppani eCraft toimi uuden taloushallinnon palvelukonseptin jalkauttajana Nordic Regional Airlinesilla. Ratkaisun käyttöönotto sujui vauhdilla: suunnitteluvaiheesta ratkaisujen käyttöön siirryttiin reilussa kuukaudessa.
 

Nordic Regional Airlinesin henkilöstö otti käyttöön Office 365 -, ja tämän lisäksi taloushallinnon järjestelmät kirjanpidosta reskontraan ja kassanhallintaan päivitettiin. Irtaantuminen entisestä omistajasta vauhditti omista palvelimista luopumista, joten taloushallinnossa pilvipohjaisiin ratkaisuihin siirtyminen oli luonnollinen ratkaisu.
 

"Meille oli tärkeää saada moitteettomasti pilvessä toimiva järjestelmä."

”Meille oli tärkeää saada moitteettomasti pilvessä toimiva järjestelmä. Halusimme, että kaikki tarvittavat ohjelmistopäivitykset hoituvat automaattisesti. Microsoftin NAV-ratkaisu ja OpusCapitan palvelut olivat luonteva ja riskitön valinta, koska ne olivat meille jo entuudestaan tuttuja ja molemmat palvelut saatiin kätevästi samalta palveluntarjoajalta: eCraftilta”, kertoo Nordic Regional Airlinesin talousjohtaja Sari Vähäkuopus.

 

Tavoite ohjelmistojen käyttöönotolle oli kunnianhimoinen: projekti aloitettiin marraskuussa 2015 ja jo tammikuun 2016 loppuun mennessä työkalua käyttävän henkilöstön piti olla koulutettu ja valmiina käyttämään ohjelmistoja. Henkilöstö otti käyttöönsä ohjelmistot jo tammikuun alussa.

"Vaadimme järjestelmiltämme samaa ketteryyttä kuin liiketoimintaympäristömme vaatii meiltä yhtiönä."

”Taloushallinnon järjestelmien täytyy vastata tarpeitamme. Vaadimme järjestelmiltämme samaa ketteryyttä kuin liiketoimintaympäristömme vaatii meiltä yhtiönä. Microsoftin ohjelmat ja järjestelmät keskustelevat keskenään, jolloin saamme niistä irti täydet tehot. Usein järjestelmissä jätetään valtavan paljon ominaisuuksia hyödyntämättä, ja tähän kuoppaan emme halunneet tippua. Valitsimme Microsoftin NAV ja Opus Capita -ratkaisut siksi, että niiden käytettävyys on erittäin hyvä ja niitä on helppo operoida päivittäisessä työssä”, Vähäkuopus toteaa.

 

Päätöksestä onnistuneeseen käyttöönottoon alle parissa kuukaudessa

 

eCraftin palvelukonsepti sisältää valmiit esimääritellyt prosessit, joiden ansiosta ratkaisu on nopea ja helppo ottaa käyttöön. Tavoitteista ja aikataulusta on tämän vuoksi helppo pitää kiinni, eikä projekti veny. Dynamics NAV on kokonaisvaltainen toiminnanohjausratkaisu, jonka avulla yritykset saavat heille keskeiset liiketoimintasovellukset nopeasti ja helposti käyttöönsä. Käyttöönottoa tukevat valmiit koulutuspaketit sekä globaalisti tuttu Microsoft-käyttökokemus.  

 

Palaute järjestelmiä käyttäviltä Nordic Regional Airlinesin työntekijöiltä on ollut positiivista. Taloushallinto on entistä agiilimpaa ja läpinäkyvämpää, ja tyytyväisten käyttäjien hymyt puhuvat puolestaan. Vähäkuopus kertoo, että esimerkiksi laskujen kiertonopeus on puolittunut kahdesta viikosta viikkoon,. Myös kauden sulkeminen ja sen jälkeinen raportointi hoituu viikossa entisen parin-kolmen viikon sijaan.

"Jo näin lyhyessä ajassa on huomattu, miten paljon integroidut järjestelmät tehostavat työntekoamme."

”Jo näin lyhyessä ajassa on huomattu, miten paljon integroidut järjestelmät tehostavat työntekoamme. Olemme myllänneet koko taloushallinnon organisaation uusiksi kohtuullisen lyhyessä ajassa ja samalla siirtyneet useamman järjestelmän käytöstä kokonaisratkaisuun, joka vastaa uuden liiketoimintamallimme vaatimuksia”, Vähäkuopus iloitsee.

 

Verkossa sijaitseva valmis koulutuspaketti oli avainroolissa käyttöönoton onnistumisessa

 

Organisaatio on ottanut ilolla vastaan muun muassa Skype for Business -kokoukset Office 365:een siirtymisen jälkeen. Muita ominaisuuksia otetaan käyttöön pikkuhiljaa, esimerkiksi Yammerin jalkauttaminen on työn alla.

Käsillä olevan reaaliaikaisen tiedon ansiosta pystymme myös ennustamaan ja reagoimaan entistä nopeammin muutoksiin liiketoimintaympäristössämme

”Ratkaisun ansiosta minulla on käytössäni reaaliaikaista tietoa, johon pääsen käsiksi pilvipalvelun kautta mistä päin maailmaa tahansa. Hyviä ominaisuuksia ovat jokaisen käyttäjän itselleen luomat dashboardit, joiden kautta pääsee nopeasti ja näppärästi käsiksi juuri niihin raportteihin ja mittaristoihin, jotka palvelevat itseä parhaiten. Itselleni tärkeintä on joka aamu nähdä näkymä kassavirrasta ja taseesta, kun taa controlling-toiminnoissa keskitytään tuloksiin. Käsillä olevan reaaliaikaisen tiedon ansiosta pystymme myös ennustamaan ja reagoimaan entistä nopeammin muutoksiin liiketoimintaympäristössämme”, Vähäkuopus kiittelee.
 

Lue myös FlyNorran juttu Kauppalehdestä:

www.kauppalehti.fi/uutiset/lentoyhtio-norra-vaihtoi-pilvipalveluun/n7vbnaKW    
 

Yhteydenotot ja kyselyt:

Ville Hemmilä
CEO
0400 695 345
ville.hemmila@ecraft.com