Back to All Events

Adaptive Insights

  • Hotel Kämp 29 Pohjoisesplanadi 00100 Finland (map)

Suunnittelu ja konsernilaskenta pilvestä

Torstaiaamuna 22.10. Hotelli Kämppiin kokoontui joukko liiketoiminnan suunnittelun  ja budjetoinnin uusimmista näkymistä kiinnostuneita talousjohdon ja ICT:n ammattilaisia. Tapahtuma oli osa eCraft Referren Business Insight -tapahtumasarjaa, joka kokoaa yhteen tämän hetken parhaiden tiedolla johtamisen ratkaisujen ja käytäntöjen lisäksi näkymän alan tuleviin trendeihin ja toteutuksiin.

Adaptive Insights - Suunnittelu ja konsernilaskenta pilvestä

Pilvipohjainen suunnittelu haastaa excelin lisäksi raskaammatkin järjestelmät

Hetki liiketoiminnan suunnittelun tulevaisuuden tarkasteluun oli ajankohtainen, sillä päivää aikaisemmin saimme vieraita menneisyydestä. Aivan kuten Doc Brown ja Marty McFly aikamatkustuksessa De Loreanillaan, mekin eCraft Referrellä haluamme olla suunnan näyttäjiä tiedolla johtamisessa ja niinpä luotamme liiketoiminnan suunnittelun toteutuksissa pilvipohjaiseen ratkaisuun. Valitsemamme sovellus budjetointiin ja konsernilaskentaan on pilvipohjaisissa ratkaisuissa globaalisti johtava Adaptive Insights. Sovellus on vielä Suomessa verrattain uusi tuttavuus, mutta se on herättänyt jo lyhyessä ajassa paljon kiinnostusta haastaen helppokäyttöisyydellä ja mukautuvuudella markkinoiden perinteiset toimijat. ECraft Referren toimitusjohtaja Jari Laakkonen kertoikin Adaptive Insightsin yleisesittelyssä kuinka onnistuneiden käyttöönottojen myötä olemme nähneet käytännössä, miten pilvipohjaisen ratkaisun hyödyt konkretisoituvat asiakkaidemme tiedolla johtamisen prosesesseissa ja liiketoiminnassa.

eCraft Referren Manager Tuukka Sarkki esitteli ja haastoi yleisöä tarkastelemalla viimeisimmän Gartner: Critical Capabilities for Corporate Performance Management Suites – tutkimuksen tuloksia ja peilaamalla niitä CPM markkinan viime vuosien kehitykseen Suomessa. Tarkastelun perusteella perinteiset, alan suurten toimijoiden tuotteet, eivät enää erottaudu asiakkaalle kriittisissä perusominaisuuksissa ja asiakkaan kokemassa helppoudessa taas pilvipohjaiset markkinavisionäärit näyttävät kehityksen suuntaa.  Näin ollen tieto siitä, että markkinoiden megavendorit ovat kuluvan vuoden aikana ilmoittaneet satsaavansa tuotekehityksensä kärjet pilviratkaisuihin, ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä. Seuraamme suurella mielenkiinnolla, miten markkina tulee kehittymään lähivuosina ja aiomme olla mukana tässä kehityksessä. Mielenkiintoista on nähdä miten haastajan asetelmaan joutuneet SAP Cloud for Planning tai Oracle Planning and Budgeting Cloud vastaavat alusta asti pilviratkaisuun panostaneiden, nopeasti kasvavien, toimijoiden kilpajuoksuun. Toisaalta mielenkiintoista on nähdä kasvaako Microsoftin Power BI:stä kaikkien hyödyntämä self service työkalu ja jopa Excelin osittainen syrjäyttäjä – aika näyttää.

Adaptive insights demo konkretisoi pilvipohjaisen suunnittelun hyödyt

Markkinakatsauksen jälkeen eCraft Referren Adaptive Insights -tiimin manageri Mikko Kupiainen demosi konkreettisten esimerkkien kautta Adaptiven suunnittelu-, konsernilaskenta- sekä raportointiominaisuuksia ja sai yleisön varauksettoman huomion. Järjestelmän selkeys ja helppokäyttöisyys miellyttivät ja hyödyt budjetoinnin tehokkuuden parantamiseen alkoivat jäsentyä kysymysten muodossa. Reaaliaikaisten myyntiennusteiden perusteella automaattisesti ja samanaikaisesti generoituvat käyttöpääoma- ja kassavirtalaskelmat sekä visuaaliset myyntiennusteet kirvoittivat kommenttina tutun talousjohtajan suusta: ”Kuin päästäisi controllerin karkkikauppaan”.

Hyödyt suhteessa edelleen yleisiin Excel-pohjaisiin ratkaisuihin näkyvät ennen kaikkea tiedon hallinnan helpottumisessa, kun jokainen suunnittelija käyttää samaa versiota yhtäaikaisesta ja budjetoinnin vastuuhenkilö voi seurata prosessin etenemistä keskitetysti ilman yhtään sähköpostitse välitettyä tiedostoa. Talousjohtajien mieleen onkin ollut kuinka Adaptive Insights on parantanut tiedon hallittavuutta ja nopeuttanut budjetointiprosessin läpimenoa tuoden siten mukanaan merkittäviä tuottavuusparannuksia. Perinteiseen raskaampaan on-premise perustaiseen CPM ohjelmistoon verrattuna mm. täysin automaattiset versiopäivitykset, mahdollisuudet muokata ja hallita järjestelmää itse sekä tärkeimpänä kaikista, nopea ja onnistunut käyttöönotto, ovat keskeisiä kilpailuetuja.

Varsinaisen ohjelman jälkeen keskustelu jatkui osallistujien ja eCraft Referren asiantuntijoiden kesken vielä CPM markkinoiden ja pilviratkaisujen roolin pohdiskelulla sekä Adaptiven tarkempien ominaisuuksien kertailulla. Kaiken kaikkiaan tilaisuudesta jäi varmasti kaikille positiivinen fiilis ja jatkamme luottavaisina eteenpäin Euroopan ainoana Adaptive Insights Featured partnerina.

Tarvitsetko apua Adaptiven käyttöönotossa? Tutustu ratkaisuihimme  täältä.

Earlier Event: October 8
Also Expo 2015
Later Event: November 19
Adaptive user group