Back to All Events

Adaptive user group

  • GLO Hotel Kluuvi 4 Kluuvikatu Helsinki, Uusimaa, 00100 Finland (map)
Adaptive User Group Suomi - eCraft Referre

Näin me sen teimme

Suomen ensimmäinen Adaptive Insights User Group -tapahtuma näki päivänvalon 19.11 Glo Hotel Kluuvin kokoustiloissa. Kokoontumispaikaksi oli valikoitunut, tilaisuuden luonne huomioiden, Creative Meet-huone sillä kokosihan tämä Round Table yhteen ryhmän liiketoiminnan suunnittelun edelläkävijöitä Suomessa. Nämä henkilöt ovat olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa yhdessä eCraft Referren kanssa Suomen ensimmäisiä pilvipohjaisia Adaptive Insights -toteutuksia organisaatioidensa suorituskyvyn parantamiseksi. Tilaisuuden päämääränä olikin koota yhteen ja käynnistää ryhmä, jossa avaamme viimeisimmät Adaptive uutiset ja parhaat käytännöt sekä jaamme isommassa mittakaavassa näkemyksiä hallitusta tiedolla johtamisesta sekä liiketoiminnan suunnittelusta oppien samalla toinen toisiltamme.

Adaptive Insights kehityskaari

Tilaisuuden aluksi vilkaisimme taaksepäin Adaptive Insights kehityskaarta vuosien 2014 ja 2015 osalta Adaptivesta Referrellä vastaavan Managerin Mikko Kupiaisen johtaessa keskustelua. Todettuamme jokaisen versiopäivityksen vieneen tuotetta oikeaan suuntaan, katsoimme Adaptive Road Mappia ja kehityslistalla olevia ominaisuuksia aina vuoteen 2017 asti sekä keskustelimme ominaisuuksista, joita ensisijaisesti olemme toteutuksissamme kaivanneet.

Tämän jälkeen Referren BI konsultti Otto Hintikka demosi Adaptive OfficeConnect -laajennusta, jolla käyttäjän omat Office-pohjaiset raporttipaketit saadaan yhdistettyä Adaptivessa hallittuun liiketoiminnan suunnitteluun ja saavutetaan tätä kautta yksi liiketoimintatiedon totuus myös henkilökohtaisiin raportteihin. Tilaisuuden parasta antia oli kuitenkin lopuksi kuullut käyttäjäkokemukset ja caset jokaisen paikallaolijan toimesta. Varsinkin tämä osuus herätti monenlaisia ajatuksia siitä, miten jo valmiiksi hyvästä ennustemallista ja prosesseista voidaan saada itse asiassa vielä parempia. 

Tiivistettynä paikallaolijoiden viesti oli se, että niin kehittäjät kuin käyttäjätkin ovat olleet jopa positiivisesti yllättyneitä sovelluksen helppokäyttöisyydestä sekä suorituskyvystä. Positiivista palautetta saivat myös eCraft Referren konsultit, jotka näkevät haasteet mahdollisuuksina toimintatapojen kehittämiseen ja pyrkivät aina löytämään ratkaisut asiakaslähtöisesti. Tyypillinen Referre konsultti ei tyydy pelkkään järjestelmän käyttöönottoon vaan venyttää sovelluksen rajoja ja suorituskykyä, niin että asiakas saa mahdollisuudet omien prosessiensa kehittämiseen.

Esiin nousseet jatkokehitystoiveet koskivat lähinnä pieniä, mutta silti käytettävyyteen vaikuttavia ominaisuuksia. Hyvänä esimerkkinä toimi raportoinnista puuttuva paluu – toiminto, jonka vuoksi raportin alkuperäiseen tilaan ei pääse suoraan porautumisten jälkeen. Tämä, kuten muutkin tilaisuudessa havaitut kehitysideat on jo viestitty tai viestitään Referren toimesta suoraan Adaptiven tuotekehitykseen, joten toivon mukaan ensi vuoden User Groupissa keskusteltavat haasteet ovat jo aivan toisia.

Kuten asiakkaillemme niin meillekin jäi tapaamisesta erittäin positiivinen fiilis ja jatkamme edelleen matkaa luottavaisena kohti tämän vuoden viimeistä versiopäivitystä sekä tammikuun globaalia Adaptive Partner-tapaamista San Diegossa, jossa pääsemme benchmarkkaamaan omat toteutuksemme isossa mittakaavassa ja aistimaan uusimmat CPM markkinan signaalit.

Tarvitsetko apua Adaptiven käyttöönotossa? Tutustu meidän ratkaisuihimme  täältä.

Adaptive Journey

Lataa tästä päivän materiaali

Antamalla sähköpostiosoitteesi saat ladattua materiaalin.

Earlier Event: October 22
Adaptive Insights