Back to All Events

Qlik Platform hallitun tiedolla johtamisen alustana

  • GLO Hotel Kluuvi 4 Kluuvikatu Helsinki, Uusimaa, 00100 Finland (map)
Qlik Analytics Platform

Qlik Platform hallitun tiedolla johtamisen ratkaisuna

Torstaina 26.11.2015 järjestettiin tämän vuoden viimeinen osa eCraft Referren Business Insight -tapahtumasarjasta, joka kokoaa yhteen tämän hetken parhaiden tiedolla johtamisen ratkaisujen ja käytäntöjen lisäksi näkymän alan tuleviin trendeihin ja toteutuksiin.

Tilaisuus oli tarkoitettu henkilöille ja yrityksille joille Qlik oli uusi tuttavuus ja jotka miettivät miten he voisivat hyödyntää ratkaisun tuomia hyötyjä omassa organisaatiossaan. Tapahtuman avauksessa eCraft Referren Partner Rami Jahkonen kertoi tuoreimmat kuulumiset ja avasi näkemyksiään hallitusta tiedolla johtamisesta ja sen edellytyksistä.

Case Lähitapiola

Tapahtuma jatkui Key Notella, jonka piti Qlikin Pohjois-Euroopasta vastaava johtaja Sean Farrington. Seanin kautta pureuduttiin tämän päivän haasteisiin ja miten Qlik vastaa muuttuvaan toimintaympäristöön. Tunnistettuina haasteina nostettiin esille mm. tiedon hajanaisuus nykyorganisaatioissa. Perinteiset IT:n hallitsemat tietovarastot ja -järjestelmät ovat yksi osa-alue, mutta nykypäivänä myös liiketoiminnoilla on omia ratkaisuja ja mahdollisesti useita pilvipohjaisia tietolähteitä. Näitä täydentää vielä jokaisella itsellään olevat mahdolliset tiedon lähteet, jotka tulisi saada osaksi kokonaisuutta. Nämä kaikki tulisi saada kerättyä yhteen kokonaisuuteen ja edelleen tarjottua käyttäjille erilaisten käyttötapausten kautta kuten mm: keskitetysti jaetutu dashboardit, automaattisesti muodostuvat raportit tai vaikkapa mobiilisti itsepalveluperiaatteella toimiva analytiikka.

Päästyämme tutuksi kokonaisuuteen jatkettiin keskustelua siitä, miten LähiTapiolalla on haasteisiin vastattu. LähiTapiola on yksi Suomen suurimmista Qlik -ympäristöistä ja esityksessä pureuduttiin matkalla törmättyihin haasteisiin ja siitä, miten ratkaisua on lähdetty kehittämään hallitusti kumppanin kanssa. Esityksessä LähiTapiolan Head of Business Control, Timo Mäki keskusteli Partnerimme Arto Nimanderin kanssa ympäristön ja kehittämisen rakentamisesta käytännön casen kautta. Esille nostettiin erityiseti raportointiympäristön rakentaminen hallitusti sekä nojautuen Best Practise toimintapoihin. Toimintatapojen ja hyvin rakennetun ympäristön avulla päästään tehokkaaseen kehittämisen prosesiin. Löydetään yritykseen sopiva tapa, jolla liiketoimintojen määrittelyt saadaan syntymään helposti ja vietyiä ne testauksen kautta tuotantoon ja edelleen voidaan vastata nopeasti liiketoimintojen tarpeisiin. 

Tilaisuus päätettiin monipuoliseen livedemoon senior konsulttiemme Christian Lindholmin ja Ville Airon johdolla. Esityksessä demonstroitiin platformin vahvuus yrityksen monipuolisiin eri tarpeisiin. Esityksessä osoitettiin liiketoiminnan analysointi ja havaintojen teko nykyaikaisen ratkaisun avulla ja mobiilisti. Samalla näytettiin yksi itsepalveluperiaatteen vahvuuksista: oman tiedon nostaminen yhteiseen analyysiin omalta koneelta. Toisena esimerkkinä hypättiin luontevasti siihen, miten yhteistä tietoa hyödynnettiin yrityksen intranetissa perinteisen web – kehityksen kautta. Qlikin yksi vahvuuksista on avoimet rajapinnat, jolloin tiedot ja visualisoinnit on hyödynnettävissä monipuolisesti esim intranet / extranet kehitykseen. Tilaisuus päätettiin siihen, tapahtuman osallistujille lähetettiin myynnin vakioraportti sähköpostilla osoittamaan taas yhtä raportoinnin käyttötarkoitusta. Ja kaikki yhden platformin avulla, pohjautuen samaan tietoon – hallitusti.
Lisää tietoa Qlik -tuotteista saat täältä.

Tapahtuma oli onnistunut ja erityisesti LähiTapiolan case antoi hyviä ideoita ja herätti paljon keskustelua siitä miten Qlikiä voi hyödyntää eri organisaatioissa. Osallistujilta oli aistittavissa, että tapahtumissa voisi tulevaisuudessa olla enemmän caseja, jotta pääsee katsomaan ja kysymään miten muut yritykset ovat ratkaisseet asiat. Kannattaa seurata tulevia Business Insight –tapahtumiamme osoitteessa www.businessinsight.fi. Katsotaan miten toiveisiin tulevaisuudessa vastataan.
 

Hallittu tiedolla johtaminen (Partner Rami Jahkonen, eCraft Referre)

Empower everyone to leverage data into business insights (Sean Farrington, RVP Northern Europe, QlikTech)

Customer Case LähiTapiola: Hallittua johtamista Qlikillä (Timo Mäki, Head of Business Control, LähiTapiola & Arto Nimander, Partner AMS -palvelut, eCraft Referre)

Earlier Event: November 19
Adaptive user group