Back to All Events

Adaptive Insights – Liiketoiminnan suunnittelu pilvestä

  • Hotel Kämp Pohjoisesplanadi 29 00100, Helsinki Finland (map)
Adaptive Insights – Liiketoiminnan suunnittelu pilvestä

Adaptive Insights – Liiketoiminnan suunnittelu pilvestä

Business Insight -tapahtumasarja jatkui Adaptive Insights -tapahtumalla Hotel Kämpissä 17.3.2016. Odotukset tapahtumaan olivat korkealla, koska ohjelma oli rakennettu huipputason asiantuntijapuheenvuoroista. Mukana kokemuksiaan ja osaamistaan olivat jakamassa Tieto Oyj:n Lead Enterprise Architect Jyri Peltoniemi, Snellman Group:n Head of Business Controlling Tomi Koistinen sekä Adaptive Insights, Founder and Chairman Rob S. Hull - luvassa oli siis puhetta tiedolla johtamisesta alan edelläkävijöiden toimesta. Tunnelmallinen Kämpin Peilisali tarjosi tapahtumalle odotusten arvoiset puitteet ja se täyttyikin viimeistä paikkaa myöten liiketoiminnan suunnittelun moderneista ratkaisuista kiinnostuneista osallistujista.  

Adaptive Insights

eCraft Referren Partner Rami Jahkonen ja Adaptive Insights -liiketoiminnoista vastaava Manager Mikko Kupiainen toivottivat osallistujat tervetulleiksi ja pohtivat, kuinka modernien suunnittelujärjestelmien tulo markkinoille on aidosti vaikuttanut yritysten kykyyn johtaa liiketoimintaa eteenpäin katsoen. 

"Nopean kehityksensä vuoksi pilvipohjaiset liiketoiminnan suunnittelujärjestelmät alkavat olla yhä useammalle organisaatiolle houkutteleva vaihtoehto."

Adaptive Insights

Tilaisuuden ensimmäisenä asiantuntijapuhujana esiintyi Kaliforniasta Helsinkiin saapunut Adaptive Insightsin perustaja Rob S. Hull. Rob kertoi, kuinka aikanaan toimiessaan CFO:na hän oli kyllästynyt taulukkolaskentapohjissa olevien budjettien työlääseen ylläpitoon ja virheherkkyyteen ja miten hän koki silloin markkinoilla olevat budjetointijärjestelmät puutteellisiksi etenkin ajuripohjaisen talouden suunnittelun osalta. Muun muassa nämä tekijät vaikuttivat Adaptive Insightsin perustamiseen ja ovat ajaneet häntä edelleen kehittämään yrityksestä globaalin suunnannäyttäjän pilvipohjaisissa liiketoiminnan suunnittelujärjestelmissä. Puheenvuoro keskittyi tarkastelemaan, mitä etuja pilvi tuo liiketoiminnan ohjaukseen, mitkä ovat pilvipohjaisen suunnittelun tämän hetken puhutuimmat trendit ja mihin suuntaan kehitys jatkuu tulevaisuudessa. Rob analysoi mielenkiintoisella tavalla myös varmasti monen pohtimaa aihetta, mitä käytännössä vaatii organisaation näkökulman muuttaminen taktisesta suunnittelusta strategiseen johtamiseen.

Ensimmäisessä asiakas-case puheenvuorossa Jyri Peltoniemi Tieto Oyj:stä esitti, kuinka Tieto käyttää Adaptive Insightsia ajuripohjaisen strategisen suunnittelun toteutuksessa läpi koko matriisiorganisaationsa ja avasi samalla suunnittelun logiikkaa, jossa jokaisen suunnitellun toimenpiteen vaikutus mallinnetaan ja arvioidaan ennen kuin se otetaan mukaan liiketoiminnan ennusteeseen. 

"Adaptive Insightsin joustavuus tuki mallin kehitystä ja helppokäyttöisyys tukee loppukäyttöä."

Toisessa asiakas-case puheenvuorossa Snellman Group:n Tomi Koistinen kuvasi millaiset merkittävät hyödyt konserniin on saatu pilveen siirretystä myynnin suunnittelusta ja miten Snellman mallinsi eritasoiset hinnoittelumallit ja tuotteiden reseptien kautta saatavat standardikustannukset mahdollisimman automatisoiduksi työkaluksi myynnin suunnitteluun. Snellmanilla vaatimuksena projektiin lähdettäessä oli, että se ei saa vaatia massiivista resurssia käyttöönottoon tai BI organisaatiota ylläpitotehtäviin. Tomi kertoikin nyt jälkikäteen olevansa tyytyväinen oikeastaan koko prosessiin; käyttöönottoprojekti oli ketterä, heti alusta löytyi yhteinen kieli toimittajan kanssa ja järjestelmän pilvipohjaisuus on iso plussa.

”Järjestelmän käyttöönotto, joka alitti budjetin ja valmistui ajallaan yllätti”

Puheenvuorojen jälkeen osallistujilla oli vielä lukuisia kysymyksiä asiantuntijoille, ja puhetta riitti pitkäksi aikaa. Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja puhujien avoimesti jakamat kokemukset kehitysprojektien onnistumisista ja haasteista innostivat varmasti kuulijoita oman toiminnan kehittämiseen.

Adaptive Insights

Adaptive Insights on maailman johtava pilvipohjainen liiketoiminnan ohjauksen järjestelmä, lue lisää tästä

Robert S. Hull, Founder and Chairman

Robert S. Hull, Founder and Chairman

A former CFO, Rob founded Adaptive Insights with a vision to provide modern finance leaders with an easy-to-use SaaS-based solution to manage business performance. Previously, Rob held the roles of CEO of ChemTracker, and CFO for software companies LoopNet and Risk Management Solutions, among others. Over the course of his career as a successful entrepreneur, he’s raised close to $200 million in equity and debt capital for his companies, and has completed several successful M&A transactions. As a finance veteran and expert in cloud-based initiatives, Rob speaks frequently to finance leaders regarding best practices in planning, forecasting, and analysis; he also speaks to CFOs sharing insight into how cloud-based corporate performance management (CPM) can drive competitive advantage. Prior to his financial management roles, Rob was a consultant for Booz, Allen & Hamilton. Rob holds a bachelor’s degree in economics from Stanford University.

 

Tieto Oyj on perustettu vuonna 1968, ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Tieto on Pohjoismaiden suurin IT-palvelualan yritys, mutta on myös merkittävä globaali toimija ja palveluntoimittaja. Yrityksen palveluksessa työskentelee noin 13 000 ammattilaista yli 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa. www.tieto.fi

Snellman-konserni koostuu emoyhtiöstä Oy Snellman Ab ja viidestä toimialasta: Lihanjalostus, Valmisruoka, Food Service, Panini ja Eläinruoka. Vuoden 2014 avainlukuja: liikevaihto 301,3 milj. €, henkilöstö 1275. www.snellmangroup.fi

Tarvitsetko apua Adaptiven käyttöönotossa? Tutustu ratkaisuihimme täältä.


Lataa tästä päivän materiaali

Antamalla sähköpostiosoitteesi saat ladattua materiaalin.

Earlier Event: March 15
Adaptive Insights User Group Lunch
Later Event: April 21
BUSINESS INSIGHT GOES VAASA!