Back to All Events

Koneäly finanssialalla

  • Hotel Kämp 29 Pohjoisesplanadi Helsinki, 00100 Finland (map)
koneäly finanssialalla
Tieto

 

eCraft Business Insight järjesti Koneäly finanssialalla tapahtuman yhteistyössä Tiedon kanssa hotelli Kämpin Peilisalissa 26.9.2017. Tapahtuma oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen alkua ja paikalle saapui lopulta yli 120 henkilöä.

Iso kiitos kaikille tapahtuman esiintyjille ja osallistujille! Aiheet olivat erittäin mielenkiintoisia ja ajankohtaisia niin finanssialalla toimiville yrityksille kuin myös muille koneälyä hyödyntäville toimijoille.

koneäly fianssialalla

Alkuun meidän Chief Data Scientistimme Tommi Vilkamo pohjusti aiheen eri näkökulmista: muun muassa mitä koneäly on ja millaisiin kysymyksiin sillä voidaan vastata. Ydinteemana todettiin, että useimpiin liiketoiminnassa törmättäviin haasteisiin voidaan parhaiten vastata koneen ja ihmisen yhteistyöllä – toisin sanoen annetaan koneen tehdä niitä töitä, joissa nopeus, tarkkuus ja mittakaava ovat eduksi, milloin ihmisillä jää aikaa tehdä luovuutta ja inhimillisyyttä edellyttäviä työtehtäviä. On hyvä muistaa, että koneäly ei tule korvaamaan työpaikkoja vaan vain yksittäisiä työtehtäviä tulevaisuudessa.
 

tommi vilkamo koneäly


Tommin jälkeen lavalle astuivat vuorollaan Kristian Luoma OP:lta, Per Dahlqvist Tiedolta ja Lari Tuovinen Danske Bankilta. Kaikilla esiintyjillä oli erinomaiset aiheet koneälyn eri puolista. Jokaisessa yrityksessä analytiikka ja koneäly nähdään merkittävä osana palvelukokonaisuutta tulevaisuudessa. Kaiken tekemisten tarkoitus on lopulta palvella asiakasta paremmin ja onnistua asiakasarvon tuottamisessa.

Esiintyjiemme jälkeen eCraft ja Tieto yhdessä esittelivät puolen päivän workshop-mallin, jonka lopputulemana asiakkaat saavat konkreettisia konsepteja, joita lähteä työstämään projektiluonteisesti eteenpäin. Yksi suurimmista haasteista koneälyssä onkin tunnistaa tarpeeksi hyviä liiketoimintaideoita koneälyratkaisuja varten. Tähän problematiikkaan workshoppaus ja konseptin koeponnistus on erinomainen yhdistelmä. Tärkeintä on avata silmät koneälyn mahdollisuuksille ja päästä liikkeelle.

Tapahtuman virallisen osuuden jälkeen siirryttiin vapaamuotoisempaan pyöreiden pöytien keskusteluun, minkä aikana osallistujat pääsivät jututtamaan esiintyjiä ja muun muassa kyselemään matkan varrella taklatuista haasteista. Tapahtuma oli kokonaisuudessaan onnistunut – osallistujat saivat paljon uusia ideoita kotiin viemiseksi.

Lisätunnelmia tapahtumasta voit katsoa twitteristä hashtagilla #koneälyfinanssi.

Tarvitsetko lisätietoja tiedolla johtamisesta? Tutustu ratkaisuihimme täältä.


Tieto

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tiedon kanssa. 

Tiedon tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava ohjelmisto- ja palveluyritys ja asiakkailleen paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. 

 

Tieto arvioi informaation olevan tulevaisuudessa suurin, jatkuvasti kasvavan yhteiskunnallisen ja taloudellisen lisäarvon tuottaja. Tiedon tavoitteena hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tiedolla on vahva pohjoismainen perintö. Tieto yhdistää maailmanlaajuisen osaamisen paikalliseen läsnäoloon. Tiedon pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yrityksen palveluksessa työskentelee noin 14 000 ammattilaista lähes 20 maassa. Tiedon liikevaihto on noin 1,5 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ:ssa Helsingissä ja Tukholmassa. www.tieto.fi